Путін мало не потрапив під атаку дронів у підмосковній резиденції "Ново-Огарьово" - ЗМІ

Російський диктатор путін міг потрапити під атаку дронів у підмосковній резиденції "Ново-Огарьово" 30 травня. Про це пише The Moscow.Тіmes з посиланням на свої джерела.

Видання пригадало, що після атаки на Кремль на початку травня, яку російська влада назвала "замахом" на путіна, українські дрони ледь не вдарили по другій столичній резиденції російського президента, причому в момент, коли той перебував у ній.

А під час нальоту безпілотників на столицю у вівторок, 30 травня, путін із дуже великою часткою ймовірності був у "Ново-Огарьово", що становило пряму загрозу його безпеці, розповів виданню близький до Кремля співрозмовник, який попросив про анонімність. За його словами, путін був піднятий рано вранці службою безпеки через повітряну загрозу.

Дрони, які атакували західні райони Московської області, були збиті, зокрема, в селах Ромашково і Роздори, повідомив незабаром після нальоту депутат Держдуми Олександр Хінштейн. З опублікованого ним списку випливає, що системи ППО знешкодили безпілотники, коли тим залишалося близько 10 км до резиденції Путіна. Один із мешканців сусіднього з президентською резиденцією кооперативу на Рубльовці розповів виданню, що дуже гучні звуки вибухів розбудили його в районі 6 ранку. Про те, що Путін був змушений прокинутися раніше, ніж зазвичай, повідомив і його прес-секретар Дмитро Пєсков.

"Робочий день зовсім рано почався у президента", - розповів він на брифінгу напередодні. За словами Пєскова, Путін "отримував у прямому режимі інформацію" по лінії Міністерства оборони, мера Москви, губернатора Підмосков'я і МНС. Чи ночував президент у Ново-Огарьово або в іншому місці, Пєсков не уточнив.

Як повідомлялося, у РФ звинувачують в атаці на Москву Україну - у російській Раді Федерації повідомили, що припускали, що з боку України атака безпілотників трапиться "рано чи пізно".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті