Путін ігнорує запити Ердогана про переговори щодо зернового коридору - WSJ

Російський диктатор путін не відповів на запити турецького президента Реджепа Ердогана про проведення переговорів навколо продовження зернової угоди, з якої Москва вийшла 17 липня. Про це пише американське видання The Wall Street Journal із посиланням на аналітиків і джерела в дипломатичних колах, - повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що після виходу росії з угоди щодо зерна Ердоган неодноразово говорив, що хоче обговорити з путіним відновлення угоди, але про будь-які контакти президентів не повідомлялося. Дипломати розповіли виданню, що Анкара намагається вести переговори про угоду з Кремлем іншими каналами зв'язку.

Співрозмовники The Wall Street Journal стверджують, що Кремль відмовився від продовження зернової угоди після того, як Туреччина повернула Україні командирів полку "Азов". За умовами обміну вони мали залишатися в Туреччині до кінця війни. Крім того, невдоволення Москви викликало схвалення Ердоганом заявки на прийом до НАТО Швеції, пише видання.

Рішення росії вийти із зернової угоди, на думку The Wall Street Journal, може викликати дипломатичну напруженість із двома найвпливовішими партнерами Москви - Анкарою і Пекіном. Китай, зокрема, був найбільшим покупцем продовольства, що поставляється на світові ринки в рамках зернової угоди.

Як повідомлялося, у розмові з Володимиром Зеленським 21 липня президент Туреччини висловлював сподівання на успіх переговорів із путіним.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті