Пушилін визнав, що в "ДНР" не вистачає 50% медичних працівників. Місцевих жителів лікують "вахтовики" з російських регіонів

Денис Пушилін визнав, що в "ДНР" не вистачає 50 % медичних працівників. Про це він розповів на зустрічі з російським диктатором Путіним, - повідомляє офіційний сайт Кремля.

"Найбільша проблема в медицині - це, звичайно, персонал, те, що зараз відчувається. Дефіцит по персоналу становить понад 50 відсотків", - повідомив він.

За словами ватажка "ДНР" ситуацію частково пом'якшують російські медики, які вахтовим методом приїжджають на окупований Донбас.

"За час від початку спеціальної військової операції у нас 1700 медичних працівників [працювали] як допомога і волонтерська допомога - це професійна допомога, конкретно медики, які на постійній основі, змінюючись, надають підтримку жителям Донецької Народної Республіки", - зазначив він.

У відповідь на це Путін порадив Пушиліну "включатися в загальноросійську програму підготовки та перепідготовки медперсоналу"

"У нас же медичний університет дуже хороший, він зберіг і свою кваліфікацію, він дійсно і акредитацію пройшов найпершим. Тепер важливо, щоб молоді фахівці залишалися в регіоні", - пообіцяв своїми силами виправити ситуацію з медичними кадрами ватажок "ДНР".

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті