Псевдопрокурори з міст, окупованих з 2014 року, почали працювати на рашистів на півночі Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Щастинської окружних прокуратур чотирьом жителям Луганської області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 30 липня.

"За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення керівництво окупаційних органів влади почала створювати "районні прокуратури", що входять до так званої "генпрокуратури ЛНР", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що в такий спосіб окупанти формують у місцевого населення уявлення про функціонування фейкових правоохоронних органів.

Як уточнюється в повідомленні, з березня по травень 2022 року підозрювані призначені в районні підрозділи незаконно створеної "генпрокуратури ЛНР".

Наразі двоє з них – мешканці Луганська – обійняли посади прокурорів у так званій "прокуратурі Біловодського району генпрокуратури ЛНР". Мешканець окупованого Довжанська погодився на пропозицію окупантів спочатку виконувати обов’язки, а пізніше очолити так звану "прокуратуру Новоайдарського району генпрокуратури ЛНР". Ще один підозрюваний – мешканець Молодогвардійська – працюватиме у окупаційній "прокуратурі Марківського району генпрокуратури ЛНР".

Уточнюється, що підозрювані – колишні прокурори Луганщини, які у 2014 році залишилися на тимчасово окупованій території. Наразі у своїй діяльності псевдопрокурори підтримують дії держави-агресора, впроваджуючи на території громад проросійське законодавство.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, що на Луганщині колаборантів серед керівного складу дуже мало.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті