Ознак підготовки РФ до можливого застосування ядерної зброї немає, але НАТО насторожі - генсек

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг у вівторок, 11 жовтня, заявив, що НАТО поки не спостерігає ознак підготовки росії до можливого застосування ядерної зброї, - повідомляє "ЄП".

"Росія знає, що ядерну війну не можна вести і неможливо виграти. Ми уважно стежимо за російськими ядерними силами. Ми не помітили змін у розгортанні ядерних сил росії, але залишаємось насторожі", - сказав Столтенберг на прес-конференції перед зустріччю міністрів оборони НАТО.

Він наголосив, що Альянс посилює захист власної критичної інфраструктури, а також розвідувальну діяльність та обмін розвідданими.

"Ми вживемо подальших заходів для посилення нашої стійкості та захисту нашої критичної інфраструктури, і навмисна атака на критичну інфраструктуру союзників отримає спільну та рішучу відповідь", - зазначив генсек Альянсу.

Раніше в міністерстві оборони США також підтверджували, що поки що не бачать доказів того, що президент Росії путін готується до застосування ядерної зброї.

Як відомо, президент РФ путін 30 вересня під час виступу в Кремлі заявив, що США створили прецедент застосуванням ядерної зброї у 1945 році.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті