Призначено начальника Регіонального управління Сил ТрО "Схід"

Генерал-майора Василя Осипчука призначено начальником Регіонального управління Сил територіальної оборони "Схід". Про це повідомило Регіональне управління "Схід" на своїй сторінці у Facebook 6 грудня.

"Генерал-майор Василь Осипчук очолив Регіонального управління Сил територіальної оборони "Схід" командування Сил територіальної оборони ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму телеграм-каналі уточнив, що сформована на Луганщині 111 окрема бригада територіальної оборони входить до складу цього управління.

Зазначається, що протягом травня - червня 2014 року генерал-майор Осипчук сформував 10-й батальйон територіальної оборони, на чолі якого вже у середині липня вирушив захищати лінію розмежування з Автономною Республікою Крим у Херсонській області. На початку січня 2015 з батальйону вибув в зону проведення АТО.Цього ж року генерал-майором Осипчуком була сформована  59-та окрема мотопіхотна бригаду, яку він і очолив. 

У травні 2018 року генерал-майора Осипчука було призначено заступником командувача ОК "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України. 

У травні 2019 року указом президента було присвоєне звання генерал-майора Збройних Сил України. 

У березні - червні 2022 року він очолював штаб оперативного угруповання військ "Дніпро". Липень - грудень 2022 року - очолював штаб оперативного угруповання військ "Волинь". У лютому - листопаді 2023 року командував оперативно-тактичним угрупованням військ "Суми".

Нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ - ступеню та орденом Данила Галицького.

Раніше повідомлялось, що Кабмін призначив нового заступника Міністра оборони з питань тилового забезпечення.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті