Принцип роботи російських "заградзагонів": зеків розстрілюють "чмобіки", а тих – регулярні війська (перехоплення СБУ)

Російські військові використовують на війні в Україні принципи "загороджувальних загонів", коли відправлені на передову зеки знаходяться під прицілом мобілізованих новачків, а самі новачки – під прицілом регулярних військ. Про це свідчить перехоплення телефонної розмови окупанта з дружиною, опубліковане СБУ 17 жовтня.

"У нас зеків привезли з в'язниці. Їх кудись завели вперед-вперед. А ми сидимо, як заградзагін: якщо хтось назад побіжить – замочимо, – розповідає окупант. – У нас так поставлено: тобто ми сидимо другі, охороняємо перших, ззаду нас ще лінія. Туди теж не повернешся. Тобто втекти нереально – свої пристрелять".

Він також скаржиться, що "за документами" взагалі не повинен бути на війні, бо за планом має бути на навчаннях: "Хлопці дзвонили ось у цей ваш комітет кончений. Нас, каже, в Україні немає, уявляєш? Ми на навчанні!"

"Тож якщо окупанти хочуть вціліти і зберегти своє життя, радимо їм єдино правильний спосіб – здатися у полон українським захисникам, – пише СБУ. – Для них та їхніх родичів працює "гаряча лінія": +380665803498, +380931192984".

Раніше було опубліковане перехоплення розмови рашиста з дружиною, в якому він розповідав про свій військовий досвід таким чином: "Хохлы: та-та-та-та, а мы: пук-пук в ответ. С каждым днем хуже".

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті