"Пригожин чекає на другу зірку Героя Росії і ходить дуже задоволений" - подробиці страти екс-бойовика ПВК "Вагнер"

Страчений кувалдою колишній в'язень-бойовик ПВК "Вагнер" потрапив до РФ у рамках обміну полоненими. Про це повідомляє проект Gulagu.net у Telegram з посиланням на джерела у ПВК "Вагнер".

"Нужина ми забрали. Євген Вікторович (Пригожин, - засновник ПВК "Вагнер", - ред.) через свої зв'язки в Генштабі та ФСБ поставив умову - забрати Нужина і за будь-яку ціну повернути його. Силами контррозвідки було вкинуто українській стороні дезінформацію про те, що нібито Нужин є подвійним агентом і хоче впровадитися в "Легіон" з метою здійснення розвідувальної роботи. Як результат - посіяли сумніви, + Нужин не пройшов поліграф. У цей час наші виставили умову - всі обміни припиняються до видачі Нужина Є.А.", - розповіли Gulagu.net джерела у ПВК "Вагнер".

За словами джерела, після деяких роздумів у Києві було ухвалено рішення про обмін.

"Сам Пригожин після цього чекає на другу зірку Героя Росії і ходить дуже задоволений. Але ефект зворотний. Багато хто з наших зрозумів, що час валити, в такому свавіллі ми брати участь не будемо далі", - цитує Gulagu.net джерело у "Вагнер".

Джерело проекту у Києві підтвердило, що Нужин Є.А. був переданий російській стороні в якості обміну полоненими.

"У Києві скандал, почалася хвиля з припинення практики інтерв'ю з полоненими з урахуванням цієї НП. Можливі кадрові рішення та відставки ряду посадових осіб (хоча ми припускаємо що саме це і було метою спецоперації Пригожина/ГРУ, а не сам Нужин)", - йдеться у повідомленні.

"Ми чекаємо на відповідь на наше публічне звернення від президента України Володимира Зеленського з роз'ясненням обставин. Мабуть, у цій історії тільки він може остаточно розставити крапки над i", - пише Gulagu.net.

Як повідомлялося раніше, кати з ПВК "Вагнер" стратили кувалдою колишнього бойовика-зека, який перейшов на бік України.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті