Пригожин спростував заяви Кремля про війну РФ з НАТО в Україні та поставив під сумнів існування "нацистів" – ISW

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спростував заяви Кремля про те, що росія воює з НАТО, та поставив під сумнів існування "нацистів" на території України, про яких постійно говорить російська влада. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) 24 березня.

"Пригожин заявив, що Росія воює "виключно з українцями", які оснащені технікою, наданою НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО, – пише ISW.

Пригожин також зазначив, що російські чиновники, швидше за все, знали, що НАТО запропонує Україні військову допомогу, тому що "смішно думати, що коли росія вирішила провести цю "спеціальну військову операцію", вона не врахувала допомогу НАТО Україні". 

Засновник ПВК "Вагнер" зауважив, що не впевнений щодо цілей "денацифікації" в Україні, оскільки не знає, чи є в Україні "нацисти". Він також закликав російських військових і ЗМІ припинити недооцінку українських сил і втручання у внутрішні конфлікти. 

"Пригожин фактично відкинув довоєнні та післявоєнні заяви Кремля про те, що росії необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підривав необхідність і ймовірність заявлених президентом росії путіним максималістських цілей цього вторгнення", – зазначають експерти ISW.

Раніше повідомлялось, що Пригожин готується перекинути свою "особисту армію" з України в Африку.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті