Пригожин спростував заяви Кремля про війну РФ з НАТО в Україні та поставив під сумнів існування "нацистів" – ISW

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спростував заяви Кремля про те, що росія воює з НАТО, та поставив під сумнів існування "нацистів" на території України, про яких постійно говорить російська влада. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) 24 березня.

"Пригожин заявив, що Росія воює "виключно з українцями", які оснащені технікою, наданою НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО, – пише ISW.

Пригожин також зазначив, що російські чиновники, швидше за все, знали, що НАТО запропонує Україні військову допомогу, тому що "смішно думати, що коли росія вирішила провести цю "спеціальну військову операцію", вона не врахувала допомогу НАТО Україні". 

Засновник ПВК "Вагнер" зауважив, що не впевнений щодо цілей "денацифікації" в Україні, оскільки не знає, чи є в Україні "нацисти". Він також закликав російських військових і ЗМІ припинити недооцінку українських сил і втручання у внутрішні конфлікти. 

"Пригожин фактично відкинув довоєнні та післявоєнні заяви Кремля про те, що росії необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підривав необхідність і ймовірність заявлених президентом росії путіним максималістських цілей цього вторгнення", – зазначають експерти ISW.

Раніше повідомлялось, що Пригожин готується перекинути свою "особисту армію" з України в Африку.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті