Пригожин хотів би віддати всі запаси "Артемівського шампанського" в Бахмуті родині Ахметових, але віддасть Міністерству оборони Росії

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що всі запаси ігристого вина на Артемівському заводі шампанських видів, а також устаткування підприємства має бути передано його законному власнику. Про це повідомляє його пресслужба.

"Артемівський завод шампанських вин сьогодні перебуває під контролем ПВК "Вагнер". У ньому знаходиться вся продукція, яка перебувала на момент приходу туди. Усе зафіксовано на відео, і все пораховано, зокрема ємності з ще не розлитим шампанським", - повідомив Пригожин.

"У кожного підприємства є господарі. І ніяка війна між державами, якщо держава, яка заходить на територію, хоче зберегти своє обличчя, не може бути з вилученням чиєїсь приватної власності. Державна власність у рамках конфлікту між державами може бути відчужена, а приватна - вона недоторканна", - заявив він.

"Необхідно знайти рішення, яким чином передати або шампанське, або шампанське обладнання, або ще якимось чином врегулювати питання приватної власності", - пропонує Пригожин.

Однак, найближчим часом ПВК "Вагнер" має намір передати завод Міністерству оборони Російської Федерації. "І воно нестиме відповідальність, щоб із цього заводу нічого не розікрали до ухвалення юридичних рішень, як бути з приватною власністю на, так би мовити, на звільнених-захоплених територіях", - розповів власник приватної військової компанії.

До 2021 року акціонерами ПрАТ "АртВайнері" були екснардепи Борис Колесніков, Сергій Кий і родич українського олігарха Ігор Ахметов. Але після смерті останнього єдиними власницями залишилися Тетяна Ахметова-Айдарова та Ірина Ахметова. Найімовірніше, це дочка і вдова Ігоря Ахметов

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті