"Придатність чи непридатність визначає ВЛК, а не група інвалідності" – Залужний про мобілізацію людей з інвалідністю

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що придатність чи непридатність до військової служби визначає військово-лікарська комісія, а не група інвалідності. Про це він заявив в ефірі телемарафону 26 грудня.

"На сьогоднішній день оперування II та III групами інвалідності зараз не зовсім актуальне, тому что вирішує придатність до військової служби не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія, яка визначає чи придатна людина до військової служби або непридатна", - зазначив Залужний.

Військове командування погоджується з пропозицією, згідно з якою в законі не буде поняття "обмежена придатність".

"Необхідно залишити все ж таки два поняття у нашому законодавстві. Це людина, яка придатна до військової служби, і людина яка непридатна до військової служби. Позбавитися такого поняття, як "обмежено придатний".

Як повідомлялось раніше, Залужний прокоментував новий закон про мобілізацію.

Статті

Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Всі статті