При блекауті радіо, зв‘язок і ТБ протримаються не менше 3 діб - Держспецзв‘язку

У разі блекауту теле та радіомовлення, а також мобільний зв'язок протримаються щонайменше три доби. Про це 7 грудня в ефірі національного телемарафону заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь.

"На сьогодні 5 радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Також і телевізійні канали: телемарафон – також зарезервовано подачу сигналу на три доби. Далі залежить від доставки палива", - заявив він.

Щиголь також зазначив, що зараз в Україні працюють 82% базових станцій стільникового зв'язку – у Харківській та Херсонській областях їх відновлюють. При цьому після масованого ракетного удару в Україні не працювало близько 45% базових станцій, сказав він.

"Більшість базових станцій операторів зарезервовані акумуляторами, але коли пропадає світло всі з WiFi-мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію, - і там, де є резервування на 2 години, вона працює півгодини", - додав він.

Водночас усі оператори згідно з рішенням РНБО та указом президента мають зарезервувати критичні точки мінімум також на три доби. І роботи в цьому напрямку вже проводяться, також мережі проводяться до "пунктів незламності", які також мають бути зарезервовані фіксованим зв'язком на три доби, заявив глава Держспецзв'язку.

Нагадаємо, що у МОЗ через можливий блекаут порадили відмовитися від планових операцій.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті