Провідний чинник економічного зростання росії не працює. Аналіз виступу путіна перед урядом РФ

Стійке забезпечення внутрішнього попиту в росії, яке путін назвав «провідним фактором економічного зростання» країни малоймовірне в найближчому майбутньому, оскільки збільшення доходів населення становить лише 0,3-0,6 %. Такий висновок витікає із аналізу виступу глави держави-агресора перед членами свого уряду 29 березня.

«У зв'язку з цим нам необхідно забезпечити стійке збільшення внутрішнього попиту. У поточній ситуації він стає провідним чинником економічного зростання. У цьому динаміка внутрішнього попиту має відповідати орієнтирам Банку Росії з інфляції. Важливо не допустити ні її прискорення ні її надмірного уповільнення», - сказав Путін, визнавши цим також неминучість інфляції в РФ.

А далі він визнав, що рівень зростання реальних зарплат росіян, які й можуть стимулювати внутрішній попит, становить лише 0,3-0,6 відсотка.

«Заробітні плати і реальні наявні доходи населення в цілому по країні знову почали зростати в реальному вираженні. Так, це поки що дуже скромні цифри, я і відтворювати їх тут не буду…», - сказав він. Але пізніше все ж таки озвучив: «Реальна зарплата з жовтня 2022 року підростає – 0.3-06%  до того ж періоду 2021 року».

При цьому він визнав, що це дуєже узагальнена цифра: «…У середньому підростають реальні прибутки. Але в окремих регіонах, за окремими напрямками, все-таки це не так».

Путін визнав ефективність західних санкцій і попередив, що вони негативно вплинуть на економіку Росії.

«Введені проти російської економіки нелегітимні обмеження у середньостроковій перспективі справді можуть негативно позначитися на ній».

Також російський диктатор назвав галузі, які найбільше постраждали від санкцій.

«Поки що динаміка нашої обробної промисловості залишається слабкою. Нижче за рівень минулого року… Першорядна мета – відновити найбільш постраждалі галузі: такі як автопром та лісопромисловий комплекс».

При цьому путін фактично визнав, що фінансова система Росії не відповідає його, вже багато разів озвученим, очікуванням щодо забезпечення потреб експортерів.

«Наша фінансова система має грати більшу роль у забезпеченні потреб експортерів. І потрібно замістити західні інститути, що пішли, які працювали в цій ніші. Багато, багато  разів, звичайно, ми з вами на цю тему вже говорили…».

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті