Прокуратура передала до суду справи на двох мешканців Бахмута та Дружківки, які здавали ворогові позиції ЗСУ

Слідчі прокуратури передали до суду справи двох мешканців Донецької області, які коригували вогонь рашистів по позиціях ЗСУ. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Один із зрадників - мешканець міста Бахмут, який співпрацював із рашистами через месенджер.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року мешканець Бахмута передавав через месенджер текстові повідомлення про місця розташування особового складу Збройних Сил України на території Донецької області. Крім того, обвинувачений ділився інформацією щодо місцезнаходження підрозділів правоохоронних органів, військової комендатури та позицій ведення вогню на певних ділянках фронту", - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Друга підозрювана - мешканка Дружківки, яка так само передавала дані щодо позицій Збройних Сил України.

"Інша обвинувачена у серпні того ж року надсилала учаснику незаконного збройного формування так званої «ДНР» скріншоти Google Maps з геомітками місцезнаходжень техніки та особового складу підрозділів ЗСУ у м. Дружківці", - розповіли у Генпрокуратурі.

Вирок суду обидва обвинувачені чекатимуть під вартою.

Як повідомлялося раніше, журналістка з Маріуполя, яка працює із окупантами, отримала підозру

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті