Президент Молдови Майя Санду приїхала в Україну на річницю деокупації Бучі

В Україну на саміт з нагоди річниці деокупації Бучі прибули президентка Молдови Майя Санду, а також глави урядів Словаччини, Словенії та Хорватії Едуард Гегер, Роберт Ґобоб і Андрей Пленкович, - повідомляє ВВС.News.

"Сьогодні народ Молдови і я разом зі світовою спільнотою згадуємо терор, якого рік тому зазнали мирні жителі Бучі. Ми вшановуємо пам'ять невинних і сумуємо за ними. Демократичні країни повинні працювати разом, щоб ці злодіяння були розслідувані та покарані", - написала Санду у Твіттер.

"Європейська правда" повідомляє, що інформація про проведення саміту не була публічною, а візити іноземних лідерів не анонсували.

Зазначається, що візит Санду відбувається на тлі погіршення відносин росії та Молдови.

Санду провела зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Під час переговорів Зеленський наголосив, що обидві держави наражаються на загрози, в основі яких - агресія РФ і російська політика, тому спільними мають бути і відповіді України та Молдови на ці загрози, йдеться на сайті президента України.

Також Зеленський провів зустріч із прем'єром Словенії Робертом Голобом. Президент України наголосив на важливості нещодавнього рішення уряду Словенії про надання нового пакета військової допомоги Україні. Крім того, за його словами, на зустрічі обговорювали "європейську та євроатлантичну інтеграцію" України.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті