Президент Молдови Майя Санду приїхала в Україну на річницю деокупації Бучі

В Україну на саміт з нагоди річниці деокупації Бучі прибули президентка Молдови Майя Санду, а також глави урядів Словаччини, Словенії та Хорватії Едуард Гегер, Роберт Ґобоб і Андрей Пленкович, - повідомляє ВВС.News.

"Сьогодні народ Молдови і я разом зі світовою спільнотою згадуємо терор, якого рік тому зазнали мирні жителі Бучі. Ми вшановуємо пам'ять невинних і сумуємо за ними. Демократичні країни повинні працювати разом, щоб ці злодіяння були розслідувані та покарані", - написала Санду у Твіттер.

"Європейська правда" повідомляє, що інформація про проведення саміту не була публічною, а візити іноземних лідерів не анонсували.

Зазначається, що візит Санду відбувається на тлі погіршення відносин росії та Молдови.

Санду провела зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Під час переговорів Зеленський наголосив, що обидві держави наражаються на загрози, в основі яких - агресія РФ і російська політика, тому спільними мають бути і відповіді України та Молдови на ці загрози, йдеться на сайті президента України.

Також Зеленський провів зустріч із прем'єром Словенії Робертом Голобом. Президент України наголосив на важливості нещодавнього рішення уряду Словенії про надання нового пакета військової допомоги Україні. Крім того, за його словами, на зустрічі обговорювали "європейську та євроатлантичну інтеграцію" України.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті