Президент Молдови Майя Санду приїхала в Україну на річницю деокупації Бучі

В Україну на саміт з нагоди річниці деокупації Бучі прибули президентка Молдови Майя Санду, а також глави урядів Словаччини, Словенії та Хорватії Едуард Гегер, Роберт Ґобоб і Андрей Пленкович, - повідомляє ВВС.News.

"Сьогодні народ Молдови і я разом зі світовою спільнотою згадуємо терор, якого рік тому зазнали мирні жителі Бучі. Ми вшановуємо пам'ять невинних і сумуємо за ними. Демократичні країни повинні працювати разом, щоб ці злодіяння були розслідувані та покарані", - написала Санду у Твіттер.

"Європейська правда" повідомляє, що інформація про проведення саміту не була публічною, а візити іноземних лідерів не анонсували.

Зазначається, що візит Санду відбувається на тлі погіршення відносин росії та Молдови.

Санду провела зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Під час переговорів Зеленський наголосив, що обидві держави наражаються на загрози, в основі яких - агресія РФ і російська політика, тому спільними мають бути і відповіді України та Молдови на ці загрози, йдеться на сайті президента України.

Також Зеленський провів зустріч із прем'єром Словенії Робертом Голобом. Президент України наголосив на важливості нещодавнього рішення уряду Словенії про надання нового пакета військової допомоги Україні. Крім того, за його словами, на зустрічі обговорювали "європейську та євроатлантичну інтеграцію" України.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті