Президент Латвії підтримав анулювання віз для росіян, які підтримують війну

Латвія має переглянути видані посвідки на проживання та візи для росіян, які підтримують агресію РФ. Про це 13 серпня заявив президент Латвії Егілс Левітс, повідомляє Delfi.

"Торгівля попередніми урядами посвідками на проживання, їх невиправдана щедрість у видачі посвідок на проживання російським громадянам, за якою ховалися лише корисливі інтереси деяких політичних бізнесменів, створили ризики безпеки та сприяли двомовності. Настав час провести ревізію наслідків цієї невдалої та небезпечної політики", - заявив глава держави.

За словами Левітса, влада Латвії також повинна відмовити у видачі посвідок на проживання тим жителям країни, які в майбутньому приймуть російське громадянство. Після цього їм доведеться покинути Латвію.

Також латвійський президент наголосив, що росія завжди буде імперською загрозою для сусідів і зазначив – його країна не видає туристичні візи росіянам із 24 лютого. Проте вони продовжують прибувати до країни із візами країн Шенгенської зони.

"Вважаю, що Латвії разом із Фінляндією, Естонією, Чехією та іншими країнами-однодумцями потрібно висунути вимогу надалі вже на рівні Європи перервати видачу туристичних віз громадянам росії. Це було б додатковою санкцією проти росії", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський закликав Захід повністю закрити кордони для росіян.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті