Президент Грузії попереджає: якщо ЄС повторно відмовить країні у статусі кандидата, "все може піти інакше"

Незважаючи на незрозумілі рішення та риторику грузинського уряду, не можна відмовляти Грузії вдруге; не можна давати росії відчути, що Грузія вже не так тісно пов'язана з Європою та Америкою. Про це заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, - повідомляє Грузія Online.

За словами Зурабішвілі, повторна відмова у наданні статусу кандидата на вступ до ЄС може вплинути на внутрішню стабільність Грузії.

"Я думаю, що перша відмова була сприйнята населенням Грузії як трохи несправедлива, але було зрозуміло, що ми в чомусь не висловили політичної волі, і не було прийнято відповідних рішень. Рішення було несправедливим, виходячи із зближення із законодавством [Євросоюзу], але якщо подивитися в обличчя реальності, то після того, як документ Шарля Мішеля було відкинуто, політична воля відчувалася менше", - сказала президент Грузії.

"Мета моєї поїздки полягала у поясненні того, що, незважаючи ні на що – навіть на незрозумілі рішення та риторику влади, не можна відмовляти Грузії вдруге зі стратегічних та геополітичних міркувань. Заганяти нас в ізоляцію не можна стратегічно. Сьогодні Грузія у такому регіоні, що вона потрібна для стабільності, а не для другого фронту. Наша стабільність дуже важлива. Така відмова може вплинути на нашу внутрішню стабільність і все може піти по-іншому", - попередила Саломе Зурабішвілі.

"Наше населення всіляко показало, де воно і куди йде. З одного боку, це потрібно визнати, а з іншого боку, це [ненадання статусу] буде антисигналом для Росії. Не можна давати Росії відчути, що Грузія вже не так тісно пов'язана з Європою та Америкою", - наголосила президент.

На питання, чи виявляє влада Грузії політичну волю для виконання 12 рекомендацій, Зурабішвілі відповіла, що «ні, не виявляє, але влада має бути доведена до того, щоб вона була вірною своїм обіцянкам».

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті