Прем'єр-міністр Словаччини обіцяє застосувати право вето на вступ України в НАТО, щоб "не почалася третя світова війна"

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти можливого членства України в НАТО, та обіцяє цьому перешкоджати. На думку чиновника, вступ України до Північноатлантичного альянсу спричинив би початок третьої світової війни. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Фіцо в інтерв'ю "InfoVojna".

Глава уряду Словаччини заявив про намір користуватися правом вето на таке рішення доти, доки "я маю можливість впливати на словацьку політичну сцену".

"Не дивно, що партія, яка становить більшість у словацькому уряді, не погодиться із членством України в НАТО, адже це було б початком третьої світової війни", - розповів він та додав, що вірить, що "цього ніколи не станеться".

У розмові з ведучим Фіцо зазначив, що на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом озвучив свою позицію стосовно вступу України до блоку.

Також словацький прем'єр озвучив думку, що на долучення України до Європейського союзу знадобляться роки, а сам він не проти євроінтеграції держави.

"Якщо для того, щоб підтримати Україну, потрібно було зробити такий переоцінений політичний жест - я не маю з цим проблем... але вона має виконати всі умови, - сказав Фіцо.

Як повідомлялося, президент Польші Анджей Дуда заявив, що з точки зору національних інтересів Польщі надзвичайно важливим є членство України в ЄС і НАТО. Президент й уряд Польщі повинні діяти спільно в реалізації цих намірів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті