Інтеграція України в ЄС і НАТО надзвичайно важлива для Польщі - Дуда

З точки зору національних інтересів Польщі надзвичайно важливим є членство України в ЄС і НАТО. Президент й уряд Польщі повинні діяти спільно в реалізації цих намірів. Про це під час засідання Радбезу Польщі за участі нового складу Ради міністрів країни сказав президент РП Анджей Дуда, - передає Укрінформ.

«Для нас надзвичайно важливим є питання євроінтеграції України з двома міжнародними структурами – ЄС і НАТО», - підкреслив Дуда.

Президент РП назвав це «дуже важливим моментом для України, українського суспільства, для морального духу українських захисників і для процесу відбудови України».

Він висловив сподівання, що Польща також братиме активну участь у відбудові України з користю для польського бізнесу і для сусідських відносин з Україною.

«Але з точки зору безпеки надзвичайно важливим є питання майбутнього членства України в НАТО. Рішення, яке ухвалив би Північноатлантичний альянс у цій сфері, було б безцінним. По-перше, ми відсуваємо східний фланг НАТО у цій частині нашого кордону на схід від Польщі, що має очевидне значення з точки зору безпеки нашої країни. А крім того, ми отримуємо в НАТО чергового сильного військового партнера, який на даний момент уже має величезний військовий досвід з огляду на два роки оборони від Росії»,- наголосив Дуда.

На його переконання, сьогодні Україна, «без сумніву, має одну з найкращих армій у світі».

«А у бойовому відношенні Україна має досвідчених військових, які використовують найсучасніші технології, адже це війна XXI століття, якщо подивитися хоча б на застосування безпілотників. Це все має величезне значення і для нашої безпеки», - наголосив польський лідер.

Дуда підкреслив, що активно діятиме в напрямку підтримки європейської і євроатлантичної інтеграції України і висловив сподівання, що в цьому питанні він діятиме спільно з новим польським урядом.

Як повідомлялося, посол США в Польщі Марк Бжезінський заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну стало стратегічним провалом російського диктатора - серед іншого, це підкреслює вступ Фінляндії до НАТО.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті