Уряд вдосконалить функціонал застосунку "Дії" для ВПО

Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал "Дії" для переселенців. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, - повідомляє прес-служба відомства.

"Підтримка до ВПО має надходити без зволікань. Про це говорили на міжвідомчій нараді, яка пройшла під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук. Обговорювали, як можна налагодити вчасну виплату допомоги на проживання ВПО та спростити подачу заяв через мобільний додаток Дія", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у підсумку Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал "Дії". 

А саме: щоб ВПО могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні.

Крім того, ВПО, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 р. та не отримали довідку і допомогу, у разі повторного подання документів до органу соціального захисту або ЦНАПу зможуть отримати і те, й інше – з дати подачі заяви в Дії.

"Затримка виплат ВПО неприпустима. Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишились без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями", – наголосила Ірина Верещук.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті