Правоохоронці затримали екс-командира "ЛНР", який грабував українців з 2014 року – ОГП

Правоохоронці затримали чоловіка, який у 2014 році перейшов на бік бойовиків так званої "ЛНР" та займався пограбуванням майна. Про це 18 листопада повідомляє Офіс генерального прокурора.

"У квітні 2014 року мешканець Луганської області вступив до одного із підрозділів незаконного збройного формування РФ для участі у веденні агресивної війни проти України", - повідомили представники ОГП.

Практично одразу він очолив "окремий комендантський полк корпусу народної міліції "ЛНР". Він займався пошуком патріотично налаштованих жителів Луганської області – зокрема серед екс-співробітників правоохоронних органів. Надалі він їх затримував, незаконно позбавляв волі та грабував їх.

Прокурори зазначили, що з 2015 року цей чоловік перебував на окупованій території Криму та на окремих територіях, підконтрольних Україні. Він підтримував зв'язки з керівництвом терористичної організації "ЛНР".

У результаті чоловіка вдалося затримати та помістити під варту – у його житлі виявили склад зброї та боєприпасів. На цей час йому оголосили про підозру в "створенні терористичної групи чи терористичної організації, керівництві такою групою чи організацією чи участі у ній". Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала бойовика "ДНР", який стріляв у мирне населення Херсона.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті