Правоохоронці провели обшуки у голови правління "Укрзалізниці"

Правоохоронці прийшли з обшуками до голови правління "Укрзалізниці" Євгена Лященка. Про це пише  РБК-Україна з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Обшуки проводили у кабінеті голови "Укрзалізниці".

За інформацією видання від джерел, Лященко проходить свідком у справі, яка стосується закупівель, проведених до його призначення на посаду. Найближчим часом у НАБУ повідомлять деталі.

Як розповіли в УЗ, обшуки пов'язані із закупівлями для потреб галузі. Правоохоронцям надали доступ до домашніх та робочих приміщень співробітників компанії.

Сам Лященко вже прокоментував слідчі дії.

"Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника "Укрзалізниці" - подолання корупційних схем. Сьогодні особисто надав усі роз'яснення НАБУ щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності", - заявив глава УЗ.

У компанії також нагадали, що минулого тижня правоохоронці затримали одного із заступників закупівельного підрозділу "Укрзалізниці" та провели обшуки в компанії.

Він підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в укладанні договорів із "потрібними постачальниками" для потреб залізниці. За свої послуги він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн гривень. Інформацію про можливі зловживання УЗ передала правоохоронцям у квітні 2023 року.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті