Повноцінної атаки зараз не може бути: спікер Сил оборони ЗСУ повідомив про значні втрати ворога під Бахмутом та Вугледаром

Окупанти несуть великі втрати біля Вугледара та Бахмута. Про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, коментуючи ситуацію поблизу Вугледара та Бахмута, в ефірі телемарафону, - пише Укрїнформ.

Дмитрашківський повідомив, що ворог зазнав там дуже великих втрат, тому атаки стають не такими інтенсивними.

«Ворог наступав великими силами, поніс значні втрати. На даний момент ворог має деяку кількість особового складу, який може наносити ураження, атакувати, але їх там не так багато. Вони можуть єдине що робити, - це вести турбуючий вогонь і тримати наші війська в тонусі, щоб мали розуміння, що перед ним ворог. Але повноцінної атаки, на мою думку, зараз не може бути на цих напрямках. Ворог поніс дійсно дуже великі втрати і щодня продовжує нести – як на Вугледарському, так і на Бахмутському напрямках», - наголосив Дмитрашківський.

Зокрема, за його словами, на Вугледарському напрямку за вчорашній день ворог втратив щонайменше майже дві роти вбитими і пораненими.

Крім цього, за словами Дмитрашківського, російські загарбники фактично не евакуюють своїх поранених бійців, тому більшість із них помирає, і втрати ворога можуть бути значно більшими, ніж в офіційних даних.

«Хочу сказати, що дані (щодо втрат ворога – ред.), які подаються, це наближені до реальних, але не враховані деякі речі. росіяни фактично не евакуюють своїх поранених бійців і більшість з них перетворюється на двохсотих. Про це повідомляють і полонені, які зараз у нас в полоні», - зазначив речник.

Також Дмитрашківський зауважив, що влучання снаряда у скупчення ворога не дозволяє визначати точну кількість знищених загарбників. Тому, на думку речника, втрати ворога можуть бути значно більші, ніж повідомляється.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті