Повітряні сили ЗСУ показали роботу ЗРК NASAMS - вже знищено понад 100 ворожих цілей

Українські ЗРК NASAMS вже знищили понад 100 ворожих цілей. Про це пише Мілітарний з посиланнім на відео про роботу зенітно-ракетного комплексу.

"За п’ять місяців роботи комплексів в Україні ними було знищено понад 100 цілей – це ворожі крилаті ракети та дрони", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, шо військові, які проходять службу на комплексах, пройшли навчання у США. Кажуть, що комплекс легкий у керуванні та ефективний.

Комплекс автоматизований і простіший за ЗРК С-300, на якому раніше працювали ракетники.

Радар ЗРК NASAMS бачить цілі на відстані до 120 км.

“Це звичайний радар, але він удосконалений, в ньому знаходиться комп’ютер, він і є пультом керування, а також на ньому розрахунок одразу може бачити повітряну обстановку. Тут на багато все простіше, надійніше… Ми бачимо обстановку всю на локаторі, виліт низьколетячих цілей, працюємо в семи різних режимах… До 120 кілометрів бачили цілі“, – розповідають військові.

Також показали робочі місця бойової обслуги комплексу. Ракетники бачать повітряну обстановку та визначають цілі.

“Тут заходиться повітряна обстановка, все відбувається дуже швидко – натискається на ціль просто пальцем, бо екран сенсорний, або курсором миші. Офіцер бойового управління віддає наказ “Порядок обстрілу цілі” – це режими ведення бойових дій. Офіцер натискає цю кнопку і може йти звідси. Все що буде в цьому секторі, все буде знищено автоматично“, – розповів Микита, командир дивізіону ЗРК NASAMS.

Також на опублікованому відео є кадри з безпосередньою бойовою роботою ЗРК. Одна пускова установка знищила 6 ворожих крилатих ракет. Військові кажуть, що це одна з найбільш бойових ПУ комплексу. “Ми робимо все для того, щоб на озброєнні зенітно-ракетної бригади були ЗРК нового покоління, на перспективу я бачу, що ми в цій бригаді відмовимося від використання ЗРК старого парку. Я думаю у найближчий час зенітно-ракетна бригада буде озброєна всіма новітніми ракетними комплексами, які будуть в Україні“, – сказав Микола Олещук, Командувач Повітряних сил ЗСУ.

Наразі на озброєнні повітряних сил України є дві батареї ЗРК NASAMS. Також в рамках військової допомоги для України замовлені ще шість комплексів Сполученими Штатами та один – Канадою. Норвегія також нещодавноозвучила плани з передачі двох вогневих взводів цього ЗРК Україні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті