Посол України у США розповіла, завдяки чому може бути досягнутий мир з РФ

Поведінка росії показує, що вона не збирається починати переговори про припинення вогню та перемир'я. Про це заявила посолка України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю каналу MSNBC, повідомляє NV.

Маркарова дала відповідь на запитання ведучої, чи не прийшов час починати переговори про припинення вогню з огляду на потужні атаки РФ, повідомлення медіа про готовність диктатора путіна до переговорів. Вона також наголосила, що якісь "розмови" між країнами відбуваються, про що, на її думку, свідчить великий обмін полоненими.

"На жаль, слова та дії Володимира Путіна є найкращою відповіддю на сподівання деяких людей, що він готовий розмовляти. Він готовий вбивати. Він вбиває багато людей щодня. І ми бачили це раніше. Бачили це у 2014 та 2015 роках, коли Україна була готова до переговорів та зробила все можливе - а інколи й неможливе - аби повернути незаконно захоплені території через дипломатичні зусилля. А Путін використав цей час, аби підготуватися та накопичити всі ці ракети для атаки", - сказала пані посол.

Вона запевнила, що українці більше за будь-кого хочуть миру, але їм відомо, що мир з РФ може бути досягнутий лише силою. Маркарова наголосила, що Україна воює не лише за свої території, але й за безпеку та демократію в Європі.

Нагадаємо, у США заявили, що не хочуть від України відмови від повної перемоги над росією.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті