Посол України у США пояснила, чому Зеленський не виступив перед Сенатом і заявила, що "катастрофи немає"

Президент Володимир Зеленський скасував виступ перед сенатом США 5 грудня, оскільки там на закритих брифінгах обговорювалися не лише питання щодо України, а й внутрішні. Крім того, скасування виступу пояснюється тим, що в Україні триває війна і ситуація постійно змінюється. Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону.

За її словами, у конгресі США була запланована ціла низка внутрішніх брифінгів, і на одному з них мав виступити Зеленський. Проте виступ президента України скасували, оскільки там обговорювали не тільки питання нашої країни, а й внутрішні американські проблеми.

"Нічого катастрофічного насправді не сталося. 5 грудня було заплановано цілий ряд внутрішніх закритих брифінгів, на яких виступали міністр оборони США Остін та інші представники адміністрації. Їх було дуже багато насправді. Дійсно була ідея в одному з кількох цих брифінгів, якщо було б можливо, долучитися. … Саме тому, що на них обговорювалися не лише питання України, а й внутрішні питання, ми сьогодні не брали участі", - зазначила Маркарова.

Посол додала, що українська делегація, до якої входять спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, міністр оборони Рустем Умєров та керівник Офісу президента Андрій Єрмак провели "надзвичайну кількість" брифінгів і у середу продовжать роботу в конгресі.

Нагадаємо, Зеленський "в останній момент" скасував виступ перед американськими сенаторами. 

Як повідомлялося, голова Офісу Президента України Андрій Єрмак під час виступу в Інституті миру в Вашингтоні 5 грудня заявив, що ""якщо допомога буде відкладена, це створить великий ризик програти війну". 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті