Посол США в Україні визнала перед американцями наявність корупції в Україні, але заспокоїла: американська допомога використовується за призначенням

Посол США в Україні Бріджит Брінк визнала перед американскою аудиторією, що в Україні існує проблема корупції, однак заявила, що американська допомога при цьому використовується за призначенням. Про це Брінк заявила в ефірі американського консервативного інформаційного каналу Fox News 2 листопада.

"Існує довга історія виклику корупції в Україні та, щиро кажучи, в усьому регіоні. Це проблема радянської спадщини у багатьох країнах. Російська агресивна війна в Україні справді змінила суспільне сприйняття корупції в Україні, її більше не толерують. Це одна з причин, чому ми більше це бачимо і чуємо, і я думаю, що це добре", - сказала пані посол, відповідаючи на питання, чи є корупція перепоною у тому, щоб Вашингтон продовжував підтримувати Київ в його захисті від російської агресії.

Брінк також заявила, що український уряд робить багато кроків для подолання корупції, "включаючи переслідування низки високопосадовців і депутатів". При цьому надана Америкою підтримка використовується за призначенням, заявила дипломатка.

"Один з моїх пріоритетів як посла США - це стежити за допомогою, яку ми надаємо, і я ставлюсь до цього дуже серйозно. ...Третина нашого персоналу працює на місцях, сфокусованих на нагляді. Я можу сказати, що жодна частина військового обладнання не була використана іншим чином, ніж була призначена, як і жодна частина гуманітарної допомоги або будь-якої іншої бюджетної підтримки", - сказала також Брінк.

Раніше повідомлялось, що посол США в Україні Бріджіт Брінк повідомила про початок навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 в Арізоні.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті