Поранена 59-річна мешканка Лисичанська стала обличчям проєкту "Незламна краса"

Вчителька з Лисичанська Олена Свєтлова, яка була важко поранена під час боїв за місто у червні 2022 року, стала обличчям проєкту "Незламна краса" Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, повідомляється на сторінці центру у Facebook "UNBROKEN Ukraine" 17 липня.

"Олені Свєтловій - 59 років. Вона вчителька хімії, біології та основ здоров’я. Все життя навчала дітей у рідному Лисичанську. 20 червня 2022 року Олена йшла в парк нарвати липи та потрапила під обстріл, – йдеться в повідомленні. – Уламок російського снаряда влучив жінці просто в око. Першу допомогу їй надавали українські військові медики. Потому було Дніпро, і майже три тижні в комі. А згодом Олену відправили до Львова – в Центр НЕЗЛАМНІ".

Зазначається, що лікарі відділення щелепно-лицевої хірургії зробили Олені складну реконструктивну операцію. Розпочали з відновлення м’яких тканин.

"Аби закрити дірку, на її місце хірурги приживили клапоть із чола. І лише після цієї операції - вперше з моменту травми - жінка таки наважилася на себе глянути", - кажуть медики.

У Центрі ментального здоров’я Центру НЕЗЛАМНІ Олена також пройшла курс тілесно-орієнтованої психотерапії. Нині вона живе у Львові – у модульному містечку для переселенців. Звідси дистанційно проводить уроки своїм лисичанським учням.

"Під час відеоуроків камера вчительки вимкнена. Вона не хоче, аби діти бачили її такою. Увімкнути камеру Олена збирається після другої реконструктивної операції", - зауважують лікарі.

Уточнюється, що в ході другого етапу реконструкції обличчя жінки хірурги мають відновити кістковий дефект. Мова про кістки спинки носа та підочної ділянки. Буде це штучний протез чи хрящ з власного ребра Олени – хірурги ще дискутують та радяться із закордонними колегами. Хочуть обрати найліпший варіант.

Раніше з відео повідомлялось, що в лікарні Львова відбулося весілля медсестри з Лисичанська, яка через вибух втратила обидві ноги.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті