Понад 21 мільйон росіян заборгували банкам за кредитами. Загальна сума боргів наближається до 3 трильйонів

Неплатниками за кредитами стали понад 21 мільйон росіян. Загальна сума стягнень цього року вже досягла 2,9 трильйона рублів. Про це 3 листопада повідомляють росЗМІ з посиланням на Федеральну службу судових приставів.

"За 9 місяців цього року в роботі у приставів перебувало 21,1 млн виконавчих проваджень про стягнення заборгованості з фізичних осіб на користь банків. За даними ФССП, це на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальна сума боргів при цьому зросла на 200 мільярдів рублів за рік", - пишуть пропагандисти.

Найбільша кількість боржників за кредитами на початок жовтня мешкає в Башкортостані, Краснодарському і Красноярському краях, а також у Московській і Свердловській областях.

Місцеві експерти коментують ситуацію, зазначаючи, що кількість неплатників збільшується через зростання цін, яке випереджає зростання доходів росіян. Ще один фактор - підвищення ключової ставки і подорожчання кредитів. Крім того, пристави зазначають, що погашення заборгованостей ускладнюють борги з податків, комунальних послуг і загалом закредитованість населення.

За даними Центробанку на перші півроку 2023-го, кредити і позики мають 47 мільйонів росіян.

Нагадаємо, що в росії практикується "допомога" з погашення кредитів у банках шляхом укладення контракту у військкоматі.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті