Понад 21 мільйон росіян заборгували банкам за кредитами. Загальна сума боргів наближається до 3 трильйонів

Неплатниками за кредитами стали понад 21 мільйон росіян. Загальна сума стягнень цього року вже досягла 2,9 трильйона рублів. Про це 3 листопада повідомляють росЗМІ з посиланням на Федеральну службу судових приставів.

"За 9 місяців цього року в роботі у приставів перебувало 21,1 млн виконавчих проваджень про стягнення заборгованості з фізичних осіб на користь банків. За даними ФССП, це на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальна сума боргів при цьому зросла на 200 мільярдів рублів за рік", - пишуть пропагандисти.

Найбільша кількість боржників за кредитами на початок жовтня мешкає в Башкортостані, Краснодарському і Красноярському краях, а також у Московській і Свердловській областях.

Місцеві експерти коментують ситуацію, зазначаючи, що кількість неплатників збільшується через зростання цін, яке випереджає зростання доходів росіян. Ще один фактор - підвищення ключової ставки і подорожчання кредитів. Крім того, пристави зазначають, що погашення заборгованостей ускладнюють борги з податків, комунальних послуг і загалом закредитованість населення.

За даними Центробанку на перші півроку 2023-го, кредити і позики мають 47 мільйонів росіян.

Нагадаємо, що в росії практикується "допомога" з погашення кредитів у банках шляхом укладення контракту у військкоматі.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті