Понад 100 спортсменам і тренерам Донеччини призначено стипендію на 2024 рік

79 спортсменам та 30 тренерам Донеччини призначена обласна стипендія на 2024 рік. Про це у Телеграм повідомляє Донецька ОВА.  

Як повідомляється, попри повномасштабне вторгнення, спортсмени та тренери Донеччини продовжують готуватися до найпрестижніших міжнародних змагань і здобувають перемоги.  

Один із основних напрямків підтримки спортивної еліти та стимулювання високих результатів – це виплата стипендій.

Розмір стипендій – від двох до шести прожиткових мінімумів, а це від 5840 до 17520 гривень. 39 стипендій отримуватимуть атлети з олімпійських видів спорту, 20 стипендій – неолімпійці та ще 20 – атлети з інвалідністю. 

До списку тренерів-стипендіатів включено 20 наставників, які опікуються олімпійцями, 5 наставників неолімпійців, а також 5 тренерів спортсменів з інвалідністю.

"Атлети й тренери Донецької області на найвищому рівні представляють Авдіївську, Бахмутську, Білозерську, Дружківську, Краматорську, Курахівську, Лиманську, Маріупольську, Покровську, Селидівську, Слов’янську й Соледарську громади, доводячи, що вони є невід’ємною частиною України", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 13-річна спортсменка з Донеччини стала чемпіонкою України з важкої атлетики. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті