Понад 10 американських танків Abrams найближчим часом прибудуть в Україну - Данілов

Ukrmilitary.com Ukrmilitary.com

Понад десять американських танків Abrams найближчим часом прибудуть в Україну. Екіпажі, які керуватимуть бойовими машинами, уже проходять навчання. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у коментарі Українському Радіо, - повідомляє Суспільне.

"Щодо постачання "Абрамсів", - найважчих танків у світі, які важать 80 тонн, то вони найближчим часом надійдуть до нашої країни. Наші стратегічні партнери - США - в цьому випадку нас не підводять. Найближчим часом ці танки будуть боронити нашу країну", - розповів Данілов.

Також секретар РНБО повідомив, що танків буде більше, аніж про це повідомлялося раніше, й українські військові вже навчаються ними керувати.

"Їх буде більше десяти. Й на сьогодні відповідна кількість навчальних екіпажів отримує навички володіння цією сучасною зброєю", - сказав Данілов.

M1 Abrams - основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Танк є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Важливими особливостями танку є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів JP8), обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею, окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу з-під удару у випадку влучення снаряда в танк. "Abrams" є одним з найважчих танків, які перебувають в експлуатації на початку XXI століття.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті