Поляки масово скупають нерухомість в Іспанії через страх війни

За останній рік рекордно зросла кількість громадян Польщі, які цікавляться нерухомістю в Іспанії, у 2024 році число польських клієнтів з купівлі житла було утричі більше, ніж у той же період минулого року. Про це з посиланням на іспанського агента нерухомості з району Вілянув повідомило польське видання видання the-warsaw 26 березня. 

"Причин збільшення числа клієнтів (а їх утричі більше, ніж у той же період рік тому) - дві. По-перше, це війна в Україні, по-друге - найвищі ціни на нерухомість у Варшаві", - каже агент.

Він зауважує, що поляки розраховують на бюджетну ціну житла в Іспанії в межах 150 тисяч євро.

"З таким бюджетом це складно, але можливо", - повідомляє також агент.

Зокрема, за його словами, в агентстві CasaViva на Вілянуві можна придбати квартиру в житловому комплексі, що будується, в іспанському місті Естепона. Квартира площею 59 квадратних метрів обійдеться у 186 тисяч євро, а чотирикімнатні апартаменти у 138 квадратних метрів - у 500 тисяч євро.

Підкреслюється, що клієнти-поляки діляться на кілька груп: перша - багатії, яких небагато, друга (велика група) - це пенсіонери. Також після початку війни в Україні в агентство почала звертатися й молодь.

Уточнюється, що про підвищення інтересу поляків до іспанської нерухомості свідчать не тільки слова посередників, а й дані Registradores de España зі збору інформації про угоди з нерухомістю.

"Зростання за останні два роки є очевидним, але на початку цього року він посилився, що, ймовірно, пов'язано з новинами з України. Дедалі частіше з'являється інформація, що війна може прийти до нас. Половина клієнтів зізнається у розмовах з нами, що вони думають про дві речі: як безпечно вкласти гроші та куди бігти у разі війни", - цитує видання представника варшавського агентства "75properties".

Раніше повідомлялось, що все більше громадян Польщі підтримує відправлення польських військ в Україну.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті