Польські фермери йдуть із протестом на Варшаву. Дональд Туск заявив, що вони можуть розраховувати на нього 

У вівторок, 27 лютого, польські фермери планують розпочати акцію протесту у Варшаві під гаслом "Зоряний марш на столицю". Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на радіо RMF24.

Згідно з інформацією, фермери планують зібратися перед Палацом культури і науки, потім пройти до Сейму, і до канцелярії прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска.

Вказується, що польські аграрії вимагають обмежити імпорт сільськогосподарської продукції з України та виходу уряду Польщі із "зеленої угоди" ЄС.

Раніше Туск заявив, що уряд шукатиме рішення для фермерів за допомогою внутрішніх заходів і шляхом переговорів з Україною та європейськими інституціями.

"Ми шукатимемо захисні рішення для польських фермерів як за допомогою внутрішніх заходів, так і шляхом подальших переговорів з Україною та європейськими інституціями. Ми маємо зробити так, щоб негативні наслідки лібералізації торгівлі з Україною були менш серйозними та компенсувати їх, наскільки це можливо. І тут польські фермери можуть розраховувати на мене", - сказав прем'єр-міністр Польщі.

"Зелена угода" ЄС - план досягнення нульового нетто-викиду парникових газів і нульового сумарного забруднення довкілля шляхом переходу від використання викопних до поновлюваних джерел енергії та сировини в країнах-членах Європейського Союзу до 2050 року. Метою заходів плану є боротьба з глобальним потеплінням і забрудненням навколишнього середовища. Ухвалено Європейською комісією 11 грудня 2019 року.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті