Польща оголосила попередження про можливу активність військових літаків вздовж східного кордону

Польське агентство аеронавігаційних послуг оголосило спеціальне попередження для користувачів повітряним простором у прикордонних з Росією, Білоруссю та Україною районах. Про це інформує Оперативне командування збройних сил Польщі, з яким відомство розробило та погодило своє повідомлення, - пише "Європейська правда".

"Це має на меті попередити цивільних користувачів повітряного простору про можливу підвищену активність військової авіації у східній частині повітряного простору країни у відповідь на загрозливу ситуацію на східному кордоні", – йдеться в повідомленні.

Оперативне командування ЗС Польщі зазначило, що навігаційні попередження пов'язані із забезпеченням національної безпеки та є стандартним повідомленням у випадках, коли необхідно забезпечити безпеку руху в повітряному просторі країни.

Це попередження діє з 5 лютого до 5 травня 2024 року.

Як повідомлялося,  екскомандувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак вважає, що Північноатлантичний альянс повинен, за узгодженням з Києвом, збивати російські ракети над територією України, які прямуватимуть у бік Польщі, і попередити про це Кремль.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті