У Польщі прокоментували опитування, за яким майже 70% громадян підтримують збиття російських ракет Альянсом у прикордонних регіонах України

Екскомандувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак вважає, що Північноатлантичний альянс повинен, за узгодженням з Києвом, збивати російські ракети над територією України, які прямуватимуть у бік Польщі, і попередити про це Кремль, - пише Укрінформ.

Таку думку він висловив, коментуючи результати опитування в Польщі, за яким майже 70% поляків підтримують збиття союзницькими силами російських ракет у прикордонних регіонах України.

Як зазначив експерт, НАТО давно повинно було прийняти рішення, щоб інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі не мали місця.

“Північноатлантичний альянс має виділити зону відповідальності і поінформувати росіян про те, що кожна ракета, яка летітиме у бік кордону України з Польщею, буде збита”,- заявив експерт.

Він додав, що Польща має право на захист своєї території, враховуючи досвід з трьома ракетами, які раніше залетіли на територію Польщі.

“НАТО має нас (поляків - ред.) захищати. Відтак, має бути відповідний ультиматум росіянам: ми захищатимемо себе, ніщо не влетить на територію Польщі та інших країн Альянсу. Відтак, вважайте, куди ви запускаєте ракети: все, що з’явиться поблизу, збиватиметься”, - наголосив експерт.

Скшипчак зауважив, що зона ураження російських ракет над територією України має визначатися не за областями, а враховуючи технічні можливості систем виявлення і збиття ракет.

Він зазначив, що НАТО має це узгодити з Україною, адже Київ також зацікавлений у такого роду захисті.

Як повідомлялося, Польща, Німеччина та Нідерланди створюють "військовий коридор" для переміщення військ і військової техніки.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті