Польща буде переконувати Євросоюз закуповувати боєприпаси для України за межами Європи

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький планує переконувати лідерів Європейського Союзу закуповувати боєприпаси для Збройних сил України за межами Європи. Про це він заявив в інтерв'ю RMF 24, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я буду переконувати їх, тому що боєприпаси потрібні дуже швидко. Оскільки у нас немає таких боєприпасів тут, у Європі, в достатній кількості, ми повинні купувати їх ззовні так само, як Польща зараз купує суперсучасну зброю К2, К9 і Abrams з-за кордону", - пояснив Моравецький.

Він зазначив, що за межами Євросоюзу є країни, які мають набагато більші запаси боєприпасів, ніж члени ЄС.

Прем'єр-міністр також нагадав, що налагоджувати контакти необхідно заздалегідь, оскільки низка країн зберігає нейтралітет у питанні постачання зброї.

"Із цього потрібно починати. Ми можемо це зробити лише в тому випадку, якщо той, хто продає, нам дасть дозвіл на експорт, дасть дозвіл на передачу цих боєприпасів. Ми, звичайно, надійний партнер, тому будемо робити це тільки за згодою", - наголосив він.

Нагадаємо, Велика Британія передасть Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті