Польща ввела в експлуатацію першу секцію електронної загорожі на кордоні з білоруссю

У п'ятницю, 19 листопада, у польских Номиках ввели в експлуатацію першу секцію електронної загорожі на кордоні з білоруссю. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на Головного коменданта прикордонної служби Польщі генерала Томаша Праґу. 

За його словами, польські прикордонники отримали сучасний та інноваційний інструмент для захисту кордону з Білоруссю. 

«Перша ділянка електронного бар’єру уже працює. Вона становить понад 20 кілометрів та складається із 40 кілометрів кабеля, понад 240 цілодобових камер, майже 70 тепловізорів, які містяться на трьох сотнях стовпів. Ці цифри демонструють масштаб проєкту», - зазначив генерал.

На ріках, що межують з білоруссю, запевняє генерал, також побудують електронний бар'єр: «Ми уже маємо плани щодо будівництва електронної загорожі на прикордонних річках. Йдеться перш за все про Буг і Свіслоч. Також нагадаю, що деякі потічки також будуть забезпечені цією електронною системою».

Одночасно Томаш Праґа водночас підкреслив, що навіть найсучасніше обладнання не може замінити людину.

Весь електронний бар'єр на польсько-білоруському кордоні становитиме 206 кілометрів. Його мета - посилити захист польського кордону від напливу нелегальних мігрантів, йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті