Польща ввела в експлуатацію першу секцію електронної загорожі на кордоні з білоруссю

У п'ятницю, 19 листопада, у польских Номиках ввели в експлуатацію першу секцію електронної загорожі на кордоні з білоруссю. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на Головного коменданта прикордонної служби Польщі генерала Томаша Праґу. 

За його словами, польські прикордонники отримали сучасний та інноваційний інструмент для захисту кордону з Білоруссю. 

«Перша ділянка електронного бар’єру уже працює. Вона становить понад 20 кілометрів та складається із 40 кілометрів кабеля, понад 240 цілодобових камер, майже 70 тепловізорів, які містяться на трьох сотнях стовпів. Ці цифри демонструють масштаб проєкту», - зазначив генерал.

На ріках, що межують з білоруссю, запевняє генерал, також побудують електронний бар'єр: «Ми уже маємо плани щодо будівництва електронної загорожі на прикордонних річках. Йдеться перш за все про Буг і Свіслоч. Також нагадаю, що деякі потічки також будуть забезпечені цією електронною системою».

Одночасно Томаш Праґа водночас підкреслив, що навіть найсучасніше обладнання не може замінити людину.

Весь електронний бар'єр на польсько-білоруському кордоні становитиме 206 кілометрів. Його мета - посилити захист польського кордону від напливу нелегальних мігрантів, йдеться у повідомленні.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті