Польща не прийматиме росіян, які біжать від мобілізації

Польща не відчинить двері для росіян, які відмовляються йти на війну проти України та хочуть залишити батьківщину. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау 24 вересня в інтерв'ю польському агентству PAP, - повідомляє "BILD російською".

На питання, чи полегшуватиме Польща росіянам можливість ухилятися від військової служби, щоб послабити тим самим військовий потенціал росії, Рау відповів ясною відмовою.

За його словами, як з погляду безпеки, так і з моральної точки зору «надто небажано» приймати велику кількість росіян. Також інші сусіди росії, наприклад, балтійські країни та Фінляндія поділяють позицію Польщі, що відмова від мобілізації не є достатньою причиною.

"Ми вирішили зупинити видачу віз громадянам Російської Федерації і скасувати туристичні візи", - заявив Рау.

Одночасно він не виключив розгляду заяв росіян, які насправді виступають проти війни і, наприклад, брали участь в акціях протесту.

Як повідомлялося, Німеччина готова приймати російських дезертирів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті