Полонений росіянин розповів про ставлення до себе український військових

Російський військовослужбовець, який заблукав і потрапив у полон до українських нацгвардійців, розповів про людське ставлення до нього й надану медичну допомогу. Відповідне відео розмістив Телеграм-канал Нацгвардії України 18 березня.

"На відео, котре записали гвардійці на фронті - полонений окупант. Група ворожої піхоти збиралася штурмувати позиції гвардійців, але була зупинена. Відступаючи в паніці, один зі штурмовиків-смертників заблукав. Колеги, в кращих традиціях російської армії, покинули його", - йдеться ві повідомленні. 

Зазначається, що полонений окупант поповнить обмінний фонд. 

"Наші військовослужбовці надали йому першу медичну допомогу, провели бесіду й передали відповідним органам. На відміну від нелюдського, злочинного ставлення орків до українських полонених, військовослужбовці Національної гвардії дотримуються правил і звичаїв війни", - пише також Нацгвардія.

Раніше повідомлялось, що окупанти на Луганщині планували під час обміну замість українських полонених "підсунути" колаборантів, які їм не догодили.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті