Поліція вже вилучила 35 тисяч справ військовозобов'язаних, з них - 7,5 тисяч з ознаками фіктивності

Українські правоохоронці вже вилучили 35 тисяч особових справ військовозобов'язаних, з них 7,5 тисяч мають ознаки фіктивності, і тепер у цих справах ухвалюватиметься повторне рішення після ретельної перевірки. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Дмитро Тишлеко в ефірі національного телемарафону 25 вересня.

В стислі терміни Національною поліцією було проведено сотні обшуків по всій країні. Вони були проведені у військово-лікарських комісіях та медико-соціальних експертних комісіях всіх рівнів, і обласних, і регіональних, і районних", - йдеться у заяві.

За його словами, було вилучено на сьогодні 35 000 особових справ, з них першочергово, на думку поліції, виявлено 7,5 тисяч справ, які мають ознаки фіктивності

"5800 таких справ було вже відправлено на переогляд з долученням до чого процесу певних спеціалістів для ретельного вивчення та прийняття по ньому повторного рішення", - додав Тишлек.

Також він пояснив, що це великий масив документів і він не виконаний на 100% на сьогоднішній день. Саме тому поліція ще вилучає та перевіряє документацію, а пізніше спеціалісти в межах слідчого процесу нададуть вичерпні відповіді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій, які були ухвалені з 24 лютого 2022 року.. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті