Поліція вже вилучила 35 тисяч справ військовозобов'язаних, з них - 7,5 тисяч з ознаками фіктивності

Українські правоохоронці вже вилучили 35 тисяч особових справ військовозобов'язаних, з них 7,5 тисяч мають ознаки фіктивності, і тепер у цих справах ухвалюватиметься повторне рішення після ретельної перевірки. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Дмитро Тишлеко в ефірі національного телемарафону 25 вересня.

В стислі терміни Національною поліцією було проведено сотні обшуків по всій країні. Вони були проведені у військово-лікарських комісіях та медико-соціальних експертних комісіях всіх рівнів, і обласних, і регіональних, і районних", - йдеться у заяві.

За його словами, було вилучено на сьогодні 35 000 особових справ, з них першочергово, на думку поліції, виявлено 7,5 тисяч справ, які мають ознаки фіктивності

"5800 таких справ було вже відправлено на переогляд з долученням до чого процесу певних спеціалістів для ретельного вивчення та прийняття по ньому повторного рішення", - додав Тишлек.

Також він пояснив, що це великий масив документів і він не виконаний на 100% на сьогоднішній день. Саме тому поліція ще вилучає та перевіряє документацію, а пізніше спеціалісти в межах слідчого процесу нададуть вичерпні відповіді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій, які були ухвалені з 24 лютого 2022 року.. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті