Поліцейські вивезли останню дитину з села Зарічне у Лиманській громаді

Поліцейський евакуаційний екіпаж "Білий Янгол" евакуював останню дитину з села Зарічне Лиманської громади, що на Донеччині. Про це 13 вересня повідомляє поліція регіону.

Як зазначається, останніми місяцями Зарічне потерпає від постійних обстрілів з боку російської арміїї, яка веде наступальні дії на цьому напрямку. Залишатися в населеному пункті небезпечно, тому поліцейські вмовляють місцевих жителів звідти виїхати. 

Дев’ятирічний Тимофій жив у селі зі своєю 77-річною бабусею в будинку, де через обстріли не залишилося жодного вікна. Потужні влучання ворожих снарядів він перечікував у кімнаті, адже підвалу в оселі немає.

Поліцейські переконали жінку виїхати з онуком хоча б до Лиману, де підготували для них будинок.

У визначений час екіпаж "Білий Янгол" із ювенальним поліцейським прибув за родиною. Тимофія з бабусею доставили до міста. Правоохоронці заздалегідь знайшли житло, де у хлопчика буде своя кімната і навіть настільний футбол.

Наразі сім’я облаштовується на новому місці. Інспектор з ювенальної превенції організував умови для навчання дитини, а також взяв на контроль побутові проблеми родини.

Як повідомлялося, обов'язкову евакуацію дітей розпочали ще в 9 населених пунктах Донецької області.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті