Прикордонники щодоби затримують близько 20 осіб за спробу незаконно перетнути кордон

Співробітники Держприкордонслужби щодоби затримують близько 20 осіб за спробу незаконно перетнути кордон. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, - пише Укрінформ. 

«На початку дії воєнного стану, особливо в перші місяці, на кордоні ми затримували близько 60-70 осіб за добу, які намагалися в незаконний спосіб перетнути кордон. Зараз десь 20 осіб за добу, сюди входять спроби незаконно перетнути кордон в пунктах пропуску, коли громадяни намагаються використати підроблені документи, а також ті, які слідують через «зелену ділянку» кордону, тобто поза межами пропуску, намагаючись пішки перетнути лінію державного кордону», - повідомив речник.

Коментуючи питання заборони виїзду за кордон держслужбовців, речник нагадав, що зараз під заборону підпадають керівники та їх заступники різних рівнів, народні депутати, депутати місцевих рад, судді, прокурори і особи, які заброньовані за державними органами на період дії воєнного стану. Водночас є винятки. Зокрема, за кордон можуть виїхати держслужбовці у випадку потреби лікування або смерті родичів, які перебувають за кордоном.

Як повідомлялось, у січні уряд визначив, що депутати різних рівнів, урядовці, працівники, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, судді, прокурори, керівники державних унітарних підприємств, керівники деяких господарських товариств мають право перетинати державний кордон на підставі рішень про службові відрядження. За 2,5 місяці від початку року прикордонники не пропустили через кордон понад 350 держслужбовців, які не мали підстав для виїзду за межі України.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті