Підтримували дії окупантів у соцмережах: жителям Донеччини повідомлено про підозру

Двом мешканцям Донецької області повідомлено про підозру через те, щоя вони підтримують дії окупантів та заперечують бомбардування Маріуполя армією РФ. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 5 серпня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, за даними слідства, у березні-квітні 2022 року чоловіки активно публікували у своїх акаунтах забороненої в Україні соціальної мережі матеріали, що шкодять державним інтересам та інформаційній безпеці України.

Підкреслюється, що один з підозрюваних розміщував публікації з прославлянням збройних сил РФ та "героїзацією" окупантів, а другий поширював відеозаписи із висловами щодо нібито непричетності армії держави-агресора до бомбардувань Маріуполя.

"Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що псевдо-керівницю "податкової інспекції" окупантів з Біловодська судитимуть за колабораціонізм.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті