За доносом учнів за "неприязнь до Путіна" російську вчительку відправили до в'язниці на 5 років

За доносом учнів за "фейки" проти ЗС РФ та "стійку неприязнь до Путіна" російську вчительку Ірину Ген відправили до в'язниці на 5 років. Про це пишуть росЗМІ із посиланням на рішення суду.

Суд ухвалив, що 45-річна вчителька, відчуваючи "стійку ворожість" до Путіна, "під час проведення уроку поширила під виглядом достовірних повідомлень, свідомо неправдиву інформацію".

Кримінальну справу проти Ірини Ген порушили після доносу її учнів.

Як повідомляв "ОстроВ", у російській Пензі школярі "здали" силовикам свою вчительку, яка мала необережність розповісти їм про окупацію Криму та Донбасу, а також про загарбницький характер війни Росії проти України. 18 березня Ірина Ген, пояснюючи учням 8 класу училища олімпійського резерву, чому вони не зможуть поїхати на змагання до Чехії, виступила з антивоєнною промовою.

Вчителька, спілкуючись із учнями, говорила абсолютно правильні речі. Зокрема, вона розповіла, що "ДНР/ЛНР" "не власними силами вирішили відокремитися від України". "Були заслані спеціальні люди, навчені, які вели сепаратистські війни, підтримували сепаратистські настрої. Там величезні гроші вливались у це", - намагалася вона донести правду до учнів.

Пояснювала вона і незаконність "входження" Криму до складу Росії.

Окремо зупинилася вчителька на вторгненні російських військ в Україну та ура-патріотичному чаді, що охопило російське суспільство.

"Нічого не знають, нічого не читають, ходять… телевізор щось подивилися…. Розбомбити пологовий будинок у Маріуполі, давайте ще введемо день перемоги над пологовим будинком... Стали бомбити Західну Україну. Я не зрозумію, до чого тут Західна Україна? До Києва хотіли дійти, повалити Зеленського, уряд. Це взагалі суверенна держава, там суверенний уряд. Не вдався бліцкриг", - розповіла вона школярам.

Хтось із школярів записав її на диктофон та передав файл силовикам. За десять днів проти Гена порушили кримінальну справу про "фейки" про російську армію за мотивами політичної ненависті.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті