Південна Корея збирається виділити на відновлення України понад $50 млрд

Південна Корея запропонує Україні всебічну підтримку у відновленні на суму в 52 мільярди доларів. Про це 14 липня повідомило видання The Korea Herald із посиланням на економічного секретаря президента Південної Кореї Чхве Санг Мока.

"Україна запросила участь корейських компаній приблизно в 5000 будівельних проєктах, оцінюваних у 20 мільярдів доларів, через канал міжурядового співробітництва в травні", - заявив чиновник.

Південна Корея також може допомогти в будівництві майданчиків модульних блоків. Ці проєкти дадуть змогу швидко забезпечити необхідні місця для проживання людей, таких як школи, житлові будинки та лікарні. Інспекція об'єктів також проводитиметься за рахунок виділених коштів.

Уряд також планує підтримати надання технічної допомоги для відновлення водної інфраструктури, доповнюючи гуманітарну допомогу, вже запропоновану для зруйнованої Каховської ГЕС.

"Навіть попри те, що війна триває і зусилля з відновлення перебувають на ранніх стадіях, ми готуватимемось до нашої ролі в проєкті відновлення настільки старанно, наскільки того бажає український уряд", - сказав Чхве Санг Мок.

Ще 32 мільярди доларів буде виділено під проєкт реконструкції приватного сектора. У рамках цього проєкту очікується поява в Україні малих модульних реакторів та атомних електростанцій.

Також ідеться про реконструкцію аеропортів, закупівлю будівельної техніки, залізничні транспортні засоби та інформаційні технології.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея розглядає можливість постачання Україні летальної зброї.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті