Підземний "палац" путіна під Геленджиком: оприлюднено схеми та креслення

Журналісти Business Insider знайшли схеми і креслення підземних приміщень путінського палацу під Геленджиком, - повідомляють російські опозиційні телеграм-канали.

З'ясувалося, що креслення "комплексу підземних споруд" перебували у відкритому доступі з 2016 року на сайті компанії "Метростиль", яка опублікувала їх як один із прикладів своїх проектів. Палац путіна там зветься "пансіонатом".

Згідно зі схемами, під землею знаходяться укріплені приміщення і тунелі, обладнані вентиляцією, електрикою, водопроводом, каналізацією та кабелями зв'язку, а ліфт спускається на глибину близько 50 метрів.

У палаці путіна є два підземні тунелі довжиною 40 і 60 метрів, які оточені 40-сантиметровим шаром бетону. Вони, на думку експертів, можуть витримати пряме попадання бомби.  

"У цих тунелях є все для безпеки. Система пожежогасіння, вода, каналізація. Вони призначені для когось, хто хоче вижити або втекти. Але це не просто аварійний вихід, це повноцінна аварійна заміна палацовому комплексу", - прокоментував схеми інженер-будівельник Таддеуш Габришевський.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті